Een pilske vatten bij de Kaapse Brouwers

Misschien is het je nog niet eens opgevallen, maar we hebben de laatste tijd wel eens pils op de tap of in de bierwinkel. En hier leggen we je graag uit waarom.

Huh, pils bij de Kaapse Brouwers?! Zeker, maar laten we om te beginnen gelijk maar uit de wereld helpen dat we niet tegen pils (lager) zijn, en nooit geweest ook. Waar we wel tegen zijn is industrieel gebrouwen bier en massaproductie, waarbij het alleen draait om geld verdienen en de brouwers de kostprijs zo laag mogelijk proberen te houden. Vul zelf maar in wie of wat we bedoelen. Het is dus niet dat we pilsener ‘slecht’ vinden, want een biertype an sich kan niet slecht zijn. Toch wordt veel pils op bovengenoemde manier gebrouwen, vandaar dat je het niet in ons proeflokaal aantrof.

Craftbeer
Wij zijn een craftbeer-brouwerij en geloven in het ambachtelijk en op kleine schaal brouwen, met liefde voor het vak en het bier. Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk mensen ons bier proeven, maar hierbij gaat het ons vooral om ze te laten kennismaken met nieuwe ervaringen. En natuurlijk is het fijn om met je vrienden de kroeg in te gaan en een pilsje te drinken, niks op tegen. Maar bier is zoveel meer dan pils! En hoe mooi is het als je wat verder kijkt en dan een bier ontdekt dat zo lekker is dat je er stiekem een beetje van moet huilen. Door je de bieren te laten proberen in ons proeflokaal hopen we dat te bereiken.

Craftlager
In het verleden hadden we geen pils, omdat er nog geen lekkere craftlagers bestonden (waar we weet van hadden dan). Maar nu er steeds meer craft-pils worden gemaakt, laten we ze natuurlijk ook graag aan jou proeven. Zo zijn we fan van Buddelship Mitschnagger, verkrijgbaar in onze bierwinkel. Deze volle pilsener heeft krachtige bitternoten, bloemige hoppen en een lange nasmaak. Een wereld van verschil met dat laffe festivalpilsje dus.
En een Kaapse pils? We hebben ooit een Kaapse Freddie gemaakt, een English mild Ale…  Benieuwd welke pilseners je bij ons kunt drinken? Houd dan onze Facebook-pagina of Untappd in de gaten.

Nieuws

Geplaatst op 25-10-2017
Door Laura Tenret

Deel dit artikel
Lees artikel

Kaapse Peet ofwel de 'handjes van de Fenix'

Onze Kaapse Peet uit de experimentele Karloff-serie is er weer! Deze smoked IPA is vernoemd naar wijlen klusjesman Peet en op tap verkrijgbaar in ons...
Lees artikel

TTO Laugar: Rebelse Baskische bieren

De eerste Tap Takeover van het jaar komt eraan! Op donderdag 18 januari komen onze amigo’s van Laugar vanuit Baskenland naar de Kaap. En hoera,...
Lees artikel

Wat je in 2018 van ons kunt verwachten

De beste wensen nog hé, al een beetje bijgekomen van de jaarwisseling? Wij wel en we hebben er zin in want 2018 wordt een waanzinnig mooi...